Турски доклад твърди, че убийците на саудитския журналист Джамал Кашгоги са изсипали

...
Турски доклад твърди, че убийците на саудитския журналист Джамал Кашгоги са изсипали
Коментари Харесай

Турски доклад твърди: Тялото на Кашоги е разложено с киселина

Турски отчет твърди, че убийците на саудитския журналист  Джамал Кашгоги  са изсипали останките му в канализацията след разтварянето му в киселина, оповестява Агенция Франс Прес. 

Пробите , взети от канализацията в саудитското консулство в Истанбул, са  посочили следи от киселина.

Това е довело откривателите до вярването, че  тялото на Кашоги е било изхвърлено посредством канализацията като течност.

Турски представител удостовери отчет в Сабах, че  специалистът по химикалите Ахмад Абдулазиз ал Яноби и  експертът по токсикология  Халед Яхя ал-Захрани са измежду екипа, изпратен от Саудитска страна, след следствие на убийството.

В публикацията се споделя, че  посещават консулството всеки ден  от идването им на 11 октомври до 17 октомври.Саудитска Арабия е разрешила на турската полиция да търси в постройката на 15 октомври.

Кашоги за последно е забелязан да влезе в консулството на 2 октомври , с цел да получи документи за идния си брак. До момента тялото му не е открито.

След многократни отводи,  Саудитска Арабия най-сетне призна, че 59-годишният е бил погубен. 

Турският президент Реджеп Ердоган обаче упрекна " най-високите равнища " на саудитското държавно управление, че са поръчали удара, до момента в който някои публични лица показаха пръста на всемогъщия принц Мохамед бин Салман.

Ясин Актай, консултант на Ердоган, предложи, че тялото може да е разтворено в киселина.

Турски чиновник пък декларира, че Саудитска Арабия е изпратила двама специалисти в Истанбул с съответната цел да скрият доказателства след убийството.

Годеникът на Хашхоги, Хамати Ченгиз, написа в четвъртък в Туитър, че не може да изрази скръбта си, с цел да понесе и новината за разтварянето на тялото.

Припомняме, че съветникът на Ердоган Асин Актай изрази съмнение, че тялото на саудитския публицист е било  разтворено в киселина, откакто е бил погубен и разчленен  в консулството. 

" Според последната информация, с която разполагаме, повода, заради която те са разчленили тялото, е за  да могат по-лесно да го разложат . " / news.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР